Hurtado klar för brasiliansk klubb

Den unge anfallaren kom till Boca Juniors under fjolåret, men har fått obefintligt med speltid av tränare Russo. Nu lämnar Hurtado för spel i Brasilien.

20-årige Jan Hurtado kom till Boca Juniors under sommaren 2019 ifrån en succéartad period med Gimnasia. Förhoppningarna var höga på anfallaren ifrån storklubbens sida, men succén har uteblivit. Hurtado fick en del speltid under Gustavo Alfaro – hösten 2019 – men sedan Russo tog över som huvudtränare för Boca har speltiden varit obefintlig. Just därför lämnar nu anfallaren för spel i Brasilien. 

Hans nya klubb kommer att bli Red Bull Bragantino, som är nykomlingar i Brasiliens högsta division. Klubben spelade sin ligadebut under helgen som var och fixade faktiskt ett kryss borta mot storklubben Santos. 

Den brasilianska klubben kommer initialt att betala 150,000 dollar för ett lån av Hurtado, med en köpoption på 5,000,000 dollar – samma summa som Boca betalade Gimnasia under fjolåret.

Totalt blev det 18 matcher för Hurtado i Bocas tröja och två gjorda mål. Nu väntar ett nytt äventyr i Brasilien och för den argentinska klubbens del öppnar denna transfer upp för flertalet möjligheter. Dels frigörs en plats i truppen för ytterligare en utländsk spelare och dessutom finns det nu en extra plats för en ny anfallare – kanske rent av Silvio Romero ifrån Independiente?