Godoy Cruz har presenterat sin nye tränare

Under måndagen presenterade Mendozaklubben sin nye huvudtränaren Diego Martínez.

Förutom att Godoy Cruz återstartade sin lagträning under måndagen presenterade man dessutom sin nye huvudtränare Diego Martínez. Han kommer närmast ifrån Estudiantes de Caseros – en klubb som, dom senaste säsongerna, varit lite av dom lägre divisionernas sensationslag i Argentina.

Förra året tog man klivet upp ifrån tredjedivisionen till Primera Nacional – detta efter att ha vunnit ligan i överlägsen stil. Under den nuvarande säsongen, som ännu inte spelats färdigt, låg man också riktigt bra till för en uppflyttning till Primera Division innan Corona-pandemin kom emellan.

Den 41-årige Diego Martínez har en relativt gedigen meritlista, ifrån framförallt dom lägre divisionerna i Argentina, och är överlag en väldigt spännande tränare. Vid presentationen under dagen pratade han lite kort om sina förhoppningar inför den kommande säsongen.

”Vi vill vara ett intensivt – och aggressivt lag som anpassar oss till motståndaren, men som samtidigt tänker på vårt eget spel och vill ha bollen. Vi ska veta när vi ska röra oss snabbt och när det ska gå långsammare. Vi vill ha ett brett lag som kan praktisera triangelspel centralt och ta oss framåt. Det är viktigt”.