Argentinskt möte i Europa League

Ikväll ställs italienska Inter mot tyska Bayer Leverkusen i Europa League. I potten ligger en semifinalplats och som om det inte var nog är tre stycken argentinare inblandade i duellen. 

I Inters laguppställningen kommer vi, mest största sannolikhet, återfinna en viss Lautaro Martínez och i Leverkusens motsvarighet finns stora möjligheter att såväl Exequiel Palacios, som Lucas Alario, finns med. 

I Leverkusens förra match, mot skotska Rangers, befann sig Palacios på planen medan Alario satt på bänken – en fördelning som knappast har hört till vanligheterna tidigare under året. Palacios har spenderat oroväckande mycket tid på bänken sedan han anlände till den tyska storklubben i januari och därför var det extra kul att se honom ifrån start mot skottarna. 

Nu blir det intressant att se ifall tränare Bosz fortsätter på detta spår, eller om han väljer att köra vidare på Baumgartlinger och Demirbay – som båda två startade i majoriteten av matcherna under den föregående säsongen.

Lautaro har stött på såväl Palacios som Alario vid tidigare tillfällen när anfallaren spelade i Racing och dom två andra i River Plate. Senast Lautaro och Palacios ställdes mot varandra, i tävlingssammanhang, var i april 2018. Då vann River borta mot Racing Club med 2–0 – Lautaro startade medan Palacios hoppade in i den andra halvleken. 

Kvällens drabbning spelas på Merkur Spiel-Arena i Düsseldorf inför tomma läktare. Det kan nog bli en het tillställning då hela Europa, just nu, befinner sig i en tryckande värmebölja. 

Vilken – eller vilka argentinare som är gladast när klockan slår midnatt i afton återstår att se. Oavsett borde det bli en sevärd tillställning som jag är övertygad om att Argentinas förbundskapten, Lionel Scaloni, kommer att bänka sig framför. 

Fotnot: Matchen början klockan 21:00, svensk tid.