Tevez förlänger kontraktet med Boca

Det har varit i princip klart ett bra tag nu, men blev först officiellt under gårdagen. Carlos Tevez förlänger kontraktet med ytterligare ett år.

Efter en del turer fram och tillbaks blev det hela officiellt under gårdagen. Carlos Tevez förlänger sitt kontrakt i Boca med ytterligare ett år. Kontraktet är skrivet på ett år, men går att avbryta efter sex månader. Där finns också med en förlängningsklausul på ytterligare sex månader om Boca skulle gå vidare i nästa års Libertadores.

Att Tevez slutligen satte signaturen på pappret har känts klart ett tag nu, men det är nog ändå skönt för samtliga parter att det hela nu är officiellt. Förhandlingarna blev lite turbulenta tidigare i sommar då Jorge Bermudez, i klubbens styrelse, uttlade sig om att Tevez var ”en f.d. spelare” innan hans administration tog över i vintras.

Tevez firar sitt mål i guldmatchen mot Gimnasia, tidigare i våras.

Detta mottogs, av förklaringa själ, inte med positiva känslor ifrån Tevez sida, men samtidigt har anfallaren själv varit tydlig med att han spelar för Bocas skull och inte för varken Bermudez eller Riquelme.

Tevez var fundamental i det Boca som tidigare i våras vann ligan. Under Russos ledning har han fått tillbaka energin och förtroendet som krävs för att kunna prestera på den yttersta toppnivån.