Messi slog ett nytt – lite annorlunda – rekord

I gårdagens Champions League-möte mellan Napoli och Barcelona satte Messi ett nytt rekord. Tack vare målet (var egentligen två) har anfallaren nu gjort mål mot 35 olika motståndare i Europas största turnering – onekligen anmärkningsvärt .

Än mer anmärkningsvärt är kanske att jag var helt säker på att Messi gjort mål, tidigare, mot just Napoli – men icke. Tack vare gårdagens vackra 2-0-mål har anfallsstjärnan nu gjort mål mot 35 olika klubbar i Champions League.

Faktum är att dom enda lagen som den argentinska anfallaren mött i Champions League, men inte gjort mål på i turneringen, är Rubin Kazan, Atlético Madrid, Benfica, Udinese, Levski Sofia, Borussia Dortmund och Inter.

I övrigt har han gjort mål mot samtliga lag som Barcelona ställts mot under dom åren som Messi spelat i klubben.

Vilka är då lagen han gjort flest mål mot?

I denna, lite mindre smickrande kategori, återfinns Arsenal överst på nio insläppta Messi-mål i Champions. Strax där bakom placerar sig såväl Celtic som AC Milan på åtta.

Barcelona vann gårdagens möte mot Napoli med 3-1. Messi stod, som sagt, för ett mål, men hade ytterligare ett i nätmaskorna som, en aning småaktigt, dömdes bort för hands. Tack vare segern går Barcelona nu vidare till kvartfinalerna av Champions League där Bayern München väntar – ett lag som Messi redan gjort mål på.