Gaichs debut för CSKA – i detalj

Adolfo Gaich fick, lite oväntat, göra debut redan under gårdagen för sitt CSKA Moskva. Efter mindre än en vecka i det nya landet och med 5 månader utan spel i bagaget sprang han in på planen i bortamatchen mot Khimki.

Bortalaget CSKA Moskva var tämligen överlägsna sina motståndare och gick upp till en 2-0-ledning redan i den första halvleken. Khimki, som är nykomlingar i den ryska ligan, såg lite tagna ut av stundens allvar och hade inte jättemycket att sätta emot storlaget ifrån Moskva.

Med dryg sex minuter kvar, plus tilläggstid, annonserade bortalaget om två byten. Vid sidlinjen stod såväl Jaka Bijol som en viss Adolfo Gaich. Med namnet stavat med ryska tecken på ryggen sprang han in på en fotbollsplan för första gången på 5 månader. Den första känslan var att han, kanske rent av, inte skulle komma ihåg vad han skulle göra på planen. Men det visste han såklart.

Enligt hemsidan ”Who Scored?” hann Gaich med att röra bollen tre gånger under sitt inhopp. Vid ett av dessa tillfällen skarvade han bollen vidare till vänsteryttern Tiknizyan, men den mest betydande bolltouchen kom i matchens sista tilläggsminut.

Ett fint inspel ifrån vänster hamnade perfekt på Gaichs högerfot. Den argentinske anfallaren hade lyckats ta sig före sin försvarare och endast ribban stod i vägen för en drömdebut. Egentligen var det mer otur än något annat att bollen inte letade sig in i nätmaskorna. Kanske att en Gaich i matchform hade satt den. Oavsett var det en fin aktion, som visade exakt vad CSKA Moskvas supportrar kan vänta sig av anfallaren, under den kommande säsongen.

Trots att Gaich bara spelade lite dryg tio minuter (tilläggstiden inräknat) fick han näst högst betyg av alla inhoppare – 6,2. Det ska onekligen blir intressant att se om han får mer speltid under den kommande helgen när CSKA möter Tambov på hemmaplan.