Ett märkligt 2020 för Agustín Almendra

2020 har, med tanke på Coronaviruset, varit ett väldigt märkligt år för samtliga människor på denna planet. För Agustín Almendras del har året omkullkastat väldigt mycket av hans fotbollskarriär.

Hur otroligt det än låter har Bocas stjärnskott ifrån 2019, Agustín Almendra, inte gjort en enda matchminut under 2020. Från det att Miguel Ángel Russo tog över rodret i storklubben har mittfältaren inte ens suttit på bänken. Almendra har inte funnits med i tränarens tankegångar utan har istället fått infinna sig i att, gång på gång, stå utanför truppen.

Det är onekligen lite uppseendeväckande om man tänker på att Almendra var ett av dom större utropstecknen, i Boca, från det att han fick chansen under Barros Schelotto till Gustavo Alfaros era i storklubben. Boca insåg mittfältarens värde och satte därför en hög utköpsklausul på Almendra värd 30,000,000 euro. Därför valde man också att avslå bud ifrån såväl Inter som Porto under fjolåret – italienarna erbjöd 20,000,000 euro och portugiserna 15,000,000.

Man var nämligen övertygade om att Almendras utvecklingskurva skulle fortsätta att peka uppåt – men så har inte fallet blivit. Kanske kunde ingen förutse att Russo inte alls skulle se storheten i talangen och därför placera honom utanför laget. Men nog måste det gnaga en aning i föreningen med vetskapen av vilka summor man hade kunnat få in på spelaren under fjolåret.

Tidigt i våras, innan Corona brutit ut, ryktades det istället om att Barros Schelotto – och hans LA Galaxy var intresserad av Almendra. Även David Beckham och hans nystartade Inter Miami ska ha funnits med i bilden. Men efter att Coronaviruset bröt ut, med allt vad det innebär, känns en flytt inte särskilt trolig för mittfältare längre. Åtminstone inte i sommar. Enligt uppgifter planerar Galaxy att lägga allt sitt krut på en förlängning med Pavón istället och, om inte Almendra lämnat för någon annan, försöka med honom först undet inledningen av 2021.

Förutom missade utlandsäventyr och obefintligt med speltid, kryddades Almendras hemska 2020 med att han, under lördagen, bekräftades positiv med Coronaviruset och därmed måste hållas isolerad under dom nästkommande 14 dagarna. Mittfältaren är forfarande ung och har framtiden framför sig, men 2020 har verkligen inte varit hans år.

På måndag drar Boca igång sin lagträning igen, utan Almendra, efter 5 månaders ofrivilligt uppehåll. Frågan är om chansen kommer dyka upp igen för mittfältaren, i den argentinska storklubben. Om inte måste Almendra börja se sig om efter en ny klubbadress.