Banfield värvar anfallare

Under lördagen presenterade Banfield ett nyförvärv i anfallaren Luciano Pons. Spelaren kommer närmast ifrån spel med San Martín de Tucumán i Primera Nacional.

Banfields anfallsuppsättning har fått förstärkning i form av Luciano Pons. Den 30-årige anfallaren kommer på fri transfer, men spelade under den föregående säsongen för San Martín de Tucumán i Primera Nacional.

Tucumánklubben trummade på ordentligt i våras och laget ledde också andradivisionen när den tog uppehåll till följd av Corona-pandemin. Pons var en starkt bidragande orsak till att laget gick så pass bra som man gjorde, då han smällde dit 12 mål på 21 omgångar. Med detta var han seriens tredje bästa målgörare vid tidpunkten för uppehållet.

Pons skriver ett kontrakt med Banfield som sträcker sig t.o.m. den siste december 2021. Tidigare har han spelat för bl.a. Argentino de Rosario, Aragua (Venezuela), Newbery de Venado Tuerto, San Miguel, Atlanta och Flandria.

Med denna värvning i hamn har Banfield täppt till hålet som Daniel Osvaldo lämnat efter sig.