Stannar Alan Franco i Independiente?

Mittbacken vill lämna och bud har också inkommit. Men Independiente är inte tillfreds med summan som erbjudits och just nu står förhandligarna stilla. Stannar Alan Franco?

Det är den kroatiska storklubben Dynamo Zagbreb som visat störst intresse för Independientes Alan Franco och dessutom lagt ett bud på 4,300,000 euro. Men den argentinska klubben är fast beslutna om att man inte kommer acceptera något anbud under 5,000,000 euro och eftersom Zagreb inte vill höja budet, står förhandlingarna stilla.

Franco själv vill inget hellre än att lämna för spel i Europa och ska enligt uppgifter vara en aning härsken över att klubben valt att avslå Zagrebs anbud. Nu måste Independiente agera fort och försöka övertyga försvararen om att det ändå är rätt okej att stanna i Argentina.

Hur ska man då lyckas med detta?

Till att börja med är planen att ge Franco en betydande löneökning som gör honom till en av klubbens bäst betalda spelare. Dessutom finns planer på att ge mittbacken en större roll i laget. Om Silvio Romero skulle lämna tror jag att det finns en stor chans att Franco blir klubbens nye lagkapten. Oavsett vad är man väldigt angelägna ifrån Independientes sida att behålla mittbacken i laget.

Alan Franco har varit given i Pusineris lagbygge och ses fortfarande som en viktig pjäs. Frågan är om 23-åringen har motivationen till att fortsätta i Independiente. Stannar han?