Instituto firar sin årsdag med 102 minuters festligheter

Under lördagen fyller Insituto 102 år och det planerar man att fira tillsammans med sina supportrar, trots rådande Coronarestriktioner.

För 102 år sedan grundades Instituto de Córdoba i Argentinas näst största stad. Klubben har aldrig vunnit Primera Division, men likväl varit en förening som producerat många klasspelare i bl.a. Mario Kempes, Paulo Dybala och Ramón Ábila.

På senare år har man spenderat tillvaron i Argentinas lägre divisioner och var senast uppe i Primera Division 2006. Med Paulo Dybala i laget var man nära att nå uppflyttning 2012, men förlorade i kvalet mot San Lorenzo.

Via sociala medier meddelade man under gårdagen att idag, på 102 årsdagen, kan supportrarna till laget följa med i ett virtuellt firande via hemsidan, som kommer vara i lika många minuter som antalet år Instituto är gammal – 102.

!Feliz cumpleaños!