Edwin Cardona är Bocas plan B

Boca Juniors huvudfokus under detta transferfönster är Independientes anfallsstjärna Silvio Romero. Men skulle inte den övergången gå i hamn har storklubben siktet inställt på en gammal bekant som plan B.

Edwin Cardona lämnade Boca Juniors under slutet av 2018 och skrev då på för mexikanska Pachuca. Men tiden i Mexiko har inte blivit succéartad och i skrivande stund är colombianen utlånad till Club Tijuana i samma liga. Här har Cardona inte fått särskilt mycket speltid och av allt att döma finns han inte heller med i tränarens framtidsplaner. Just av denna anledning har Boca ställt in siktet på sin gamla bekantskap.

För även om Bocas huvudfokus ligger i att plocka in Independientes anfallsstjärna, Silvio Romero, är man medvetna om att det kan bli klurigt. I skrivande stund pågår förhandlingar mellan klubbarna, men eftersom Independiente gärna vill involvera Marcone i affären, ser der hela komplicerat ut.

Boca var, så sent som i januari intresserade av Cardonas namnteckning, men affären föll igenom eftersom anfallaren skadade sig vid en olycka i hemmet.

Även fast Cardona är utlånad ifrån Pachuca delar dom hans ägarskap med en tredje klubb – Rayadas de Monterrey – även dom ifrån Mexiko.