Vad händer med Agustín Rossi?

Agustín Rossi var utlånad till Lanús under fjolårssäsongen, men efter att kontraktet gick ut är han åter i Boca igen. Vad händer nu med målvakten?

Bocas otvivelaktiga etta i målet är, och har varit ett tag, Esteban Andrada. Bakom honom fanns under fjolåret dels Marco Díaz, men även den unge talangen Manuel Roffo. Nu har Díaz lämnat och samtidigt har Boca fått tillbaks Agustín Rossi som varit utlånad till Lanús – är det plus minus noll?

Inte riktigt. Faktum är nämligen att Rossi dels är alldeles för bra för att sitta på bänken i Boca, och dels inte är ett dugg sugen på det. Därför har man ifrån storklubbens sida varit tydliga med att målvakten har deras tillåtelse att hitta en ny klubb – under förutsättningen att övergången även blir tillfredsställande för föreningens del.

När Boca samlades under fredagen för att göra sina Coronatester, inför måndagens träningsstart, fanns Rossi med. Frågan är hur länge han blir kvar. Hittills har det funnits intresse ifrån såväl italienska Udinese som franska Montpellier – där dom sistnämnda också ska ha kommit med ett konkret anbud.

Skulle Rossi lämna är Bocas idé att plocka in Javier García som reservmålvakt då 33-åringen valt att inte förlänga sitt kontrakt med Racing Club.

Agustín Rossi var ordinarie i Boca för några år sedan, men efter en rad fatala misstag blev han petad av just Andrada. Känslan är att ”återkomsten” till Boca blir väldigt kortvarig för målvakten.