Maxi López klar för italiensk klubb som gått i konkurs fyra(!) gånger

Maxi López blev, under gårdagen, klar för Sambenedettese i italienska Serie C. Det är en klubb som varit med om en hel del under sin 97-åriga existens.

Att en klubb går i konkurs händer ibland, att samma klubb gör det två gånger är mer ovanligt. Att en och samma klubb gör det fyra gånger är på gränsen till surrealistiskt. Men trots detta är det just denna verklighet som Sambenedettese, i den italienska tredjedivisionen, har fått uppleva.

Klubben degraderades första gången 1994 och har sedan dess återuppstått, vid ytterligare tre tillfällen, efter lika många konkurser. Nu har man alltså värvat Maxi López, som närmast kommer ifrån Crotone i Serie B, där speltiden blev tämligen mager.

I Sambenedettese får han den förre Juventusspelaren Paolo Montero som tränare och dessutom är den förre världsmästaren med Argentina ifrån 1986, Pedro Pasculli, sportchef.

Under våren har 36-åringen själv uttryckt en önskan om att avsluta karriären, som börjar lida mot sitt slut, i River Plate där allt en gång började. Men nu fortsätter den alltså i Serie C och frågan är ifall vi får se anfallaren i Los Millonarios igen.