Gerónimo Rullis framtid är osäker

Den argentinske målvakten var utlånad ifrån Real Sociedad till Montpellier under den föregående säsongen. Men nu när lånet är avslutat är målvaktens framtid högst osäker.

Efter att ha hamnat i osämja med Real Sociedads ledning lånades Gerónimo Rulli ut till franska Montepellier under fjolårssäsongen. Här blev det totalt 28 matcher och 11 hållna nollar. Men någon fortsättning i den franska klubben ser det inte ut att bli och samtidigt finns målvakten inte med i Sociedads framtidsplaner. Därför tränar just nu den förre Estudiantesspelaren på egen hand. 

2017 köpte Real Sociedad loss Rulli ifrån Manchester City efter att han först varit på lån hos klubben. Sedan dess har han varit lagets självklare etta, fram tills för ett år sedan då han blev utlånad till Montpellier. Nu gäller det för den argentinske landslagsmannen – varit med vid två tillfällen under Lionel Scaloni – att finna en ny klubb till den kommande säsongen.

Tidigare har det funnits rykten om att Boca skulle vara intresserade av Rullis namnteckning. Men så länge Andrada är kvar i den argentinska storklubben, lär man inte försöka värva Sociedads målvakt. Rulli har kontrakt med den spanska klubben i ytterligare två år.