Defensa köper loss David Martínez ifrån River: ”Jag trivs väldigt bra i Defensa”

Igår blev det klart att Defensa y Justicia köper loss 50% av Rivers mittback David Martínez. Därmed fortsätter spelaren, som varit utlånad till klubben under den föregående säsongen, att spela för El Halcón.

David Martínez har varit på lån hos Defensa under den föregående säsongen och gjort det riktigt bra. Nu står det klart att klubben köper loss 50% av spelaren för ungefär 900,000 dollar och Martínez själv är väldigt nöjd med övergången.

”Jag är väldigt nöjd med denna transfer, nu omvandlas jag officiellt till en 50-procentig Halcónspelare. Sanningen är den att jag är väldigt nöjd över att vara här, över förtroendet som klubben – och mina medspelare gett mig. Dom har gjort detta möjligt. Jag hade det lite på känn, men var långtifrån säker. Jag trodde inte att det skulle ske såhär snabbt. För ett år sedan spelade jag i Rivers reservlag. Att först ha kommit till Defensa på lån och sedan att dom köper loss mig – det är något som gör mig väldigt glad”.

Sedan den 22-årige mittbacken kom till Defensa y Justicia har han spelat tjugo matcher för klubben – nitton från start – och gjort två mål.

”När jag kom hit var jag medveten om att jag var tvungen att slåss för min plats. Tränaren och mina medspelare gav mig direkt ett förtroende som jag kunde dra nytta av. Jag känner mig väldigt tillfreds och bekväm i laget. Dom spelarna som spelat tidigare på mittbacksplatserna i denna klubb har varit väldigt bra, det är en svår position, men jag har kunnat ta till vara på dom chanserna jag fått och njuter nu av tillvaron”.

Under fredagen ska hela Defensas trupp genomgå Coronatester för att kunna börja träna på måndag igen. Lagets första officiella match efter uppehållet kommer att vara den 17 september mot ecuadorianska Delfín i Copa Libertadores.

”Idag och igår har dom informerat oss, ifrån klubbens sida, att imorgon (läs idag reds.anm.) ska vi genomföra testerna. Vi ska utföra dom på träningsanläggning där vi, i vanliga fall, brukar tillbringa dagarna. Jag ser väldigt mycket fram emot att börja träna och tävla igen. Jag saknar det något enormt. Det har varit ett långt uppehåll nu. Med start på måndag drar vi igång igen med full kraft. Vi ska snart börja spela tävlingsmatcher och vi vill komma tillbaks så väl förberedda som möjligt inför det som väntar”.