Rivers kommande motståndare i Libertadores anklagas för att inte följa Coronarestriktionerna

Det är peruanska Binacional som har blivit anklagade för att inte följa Coronarestriktionerna som råder i landet. Detta efter att åtta personer i klubben har blivit testade positivt för viruset. Nu kan sanktioner komma att följa mot föreningen.

Binacional tillhör samma grupp som River Plate i årets Copa Libertadores och blev fullkomligt mosade när lagen möttes på Monumental, tidigare i år, med hela 8–0. Under dom senaste dagarna har åtta nya fall av Corona upptäcks i truppen – sex spelare och två ledare. Detta efter att klubben rest till Lima för mötet med storklubben Alianza. 

Nu anklagas man för att, under resan till huvudstaden och under vistelsen, ha brutit mot restriktionerna som råder i landet till följd av Coronapandemin. Enligt uppgifter ska flera spelare bl.a. ha gått ut på restaurang – vilket är förbjudet – och man ska inte heller ha varit noggranna kring vanliga hygienbestämmelser. 

River krossade Binacional senast dom möttes i Copa Libertadores tidigare i år.

Fotbollsförbundet i landet beslutade att samtliga i delegationen skulle genomgå tester för Corona, men dessa resultat har ännu inte blivit färdiganalyserade. Enligt lokala medier i landet är det mycket troligt att Binacional kommer åka på sanktioner ifall man kan bevisa att man brutit på hälsomyndighetens bestämmelser i landet. 

River möter Binacional i Copa Libertadores den 23 september i Peru.