Kan Pulga lockas till Central?

Luis ”Pulga” Rodríguez har hunnit fylla 35 år, men ryktas fortfarande till stora klubbar i Argentina. Senast i raden är Rosario Central och frågan är om klubben kan locka över den rutinerade anfallaren.

Pulga har tillhört Colón de Santa Fe sedan 2018, då han lämnade Atlético Tucumán. Tiden i Santa Fe har varit succéfylld, men enligt rykten har anfallaren inte trivts med tillvaron i den nye staden och ska dessutom ha hamnat i osämja med klubbens ledning. 

Under gårdagen uttalade sig Pulgas agent, Roberto Sanjuan, om det påstådda intresset ifrån Rosario Central och lämnade mer än en liten lucka på glänt kring en potentiell övergång.

”Pulga hade gärna spelat i Central och det är faktiskt något som jag tidigare pratat med Gordillo (Centrals sportchef reds.anm.) om, det vore idealiskt och om du frågar mig skulle göra allt för att få bort honom ifrån Colón. Pulga känner sig inte heller identifierad med Newell’s (Centrals ärkerival reds.anm.) då han hade en mindre lyckad sejour i klubben”.

Pulga spelade för Newell’s Old Boys säsongen 2010–11. Under detta år blev det 18 matcher i den rödsvarta tröjan och tre gjorda mål. 

Just nu råder det faktiskt lite anfallskris i Rosario Central efter att Marco Ruben inte förlängt kontraktet. Kanske kan Pulga vara svaret på problemet? 35-åringens kontrakt med Colón går ut den siste juni 2021 och skulle, av allt att döma, inte ställa sig negativ till ett klubbyte.