Boca har siktet inställt på Silvio Romero

Boca är intresserade av att knyta till sig Independientes anfallsstjärna Silvio Romero, men ifrån den ägande klubbens sida är man inte lika sugna på en affär. Går den trots allt ändå i hamn?

Turerna kring Independientes anfallsstjärna Silvio Romero har varit många under sommaren. Klubben och spelaren i fråga har varit i luven på varandra kring uteblivna löner och spelaruppror. Detta har lett till att andra klubbar börjat intressera sig för anfallaren.

En av dessa klubbar är Boca Juniors och intresset har ökat sedan Independiente tog kontakten med klubben i hopp om att kunna lösa en övergång för Iván Marcone. Mittfältaren har varit supporter till Independiente sedan barnsben och med tanke på att han fått begränsat med speltid i Boca, den senaste tiden, skulle en övergång kunna locka honom.

Bocas svar på Independientes intresse ska ha varit att Silvio Romero, i sådan fall, går i motsatt riktning – något som El Rojo inte är intresserade av. Deras vilja är att behålla sin lagkapten, men Boca ger sig inte. Även om Independiente inte är sugna på en bytesaffär kan Boca istället trigga Romeros utköpsklausul på 1,700,000 dollar och då är det inte mycket som El Rojo kan göra år saken.

Nu har man också sakteligen börjat inse detta i Independiente och i kombination med att Romero själv är angelägen om en flytt till Boca, börjar detta scenario te sig allt troligare. Independiente skulle i sådana fall vilja ha Marcone + ett lån av Walter Bou för att täcka upp anfallsplatsen. Om detta blir verklighet, eller inte, får framtiden utvisa.

Vad vi dock kan slå fast är att Romero närmar sig en flytt och Boca är en högst tänkbar destination. Ifrån Independientes sida ser man hellre en övergång till utlandet för anfallaren, men i skrivande stund finns det inget konkret anbud därifrån. Dessutom vill Romero gärna stanna i Argentina då hans son har en CP-skada och behöver kontinuerlig hjälp i vardagen.