Andrés Franzoia drömmer om en återkomst i Boca: ”Jag hade älskat att spela på La Bombonera igen”

Andrés Franziola fick uppfylla sin barndomsdröm när han debuterad för Boca Juniors 2005. Klubben han älskade blev sedan hans hem i två år innan han lämnade för Huracán.

Andrés Franzoia spelade i Boca Juniors mellan 2005 och 2007. Senast säsongen spelade han dock för Defensores de Belgrano i Primera Nacional, men trots detta drömmer han fortfarande om en återkomst i storklubben.

”Jag är en galen supporter till Boca Juniors och jag hade då turen att få dela omklädningsrum med mina största idoler. Jag fick fira mål med Batistuta och Caniggia. Jag hade älskat att få återvända till Boca och få spela på La Bombonera igen. Det jag fick uppleva där var obeskrivlig, supportrarna stöttar dig från första minuten”.

Med Boca blev Franziola såväl ligamästare som vinnare av Recopa Sudamericana.

”Jag fick uppleva många speciella ögonblick i Boca. Som segern i Recopan i Morumbí, men även 7-1-segern mot San Lorenzo i ligaspelet. Jag kommer alltid att vara tacksam mot Chino Benítez som tog mig till Boca och mot Alfio Basile som gav mig chansen i laget. Detta gjorde att jag fick uppleva många oförglömliga ögonblick. Han var utan tvekan den bäste tränaren jag haft under min karriär och han lärde mig enormt mycket”.

Det fanns dock en risk att Franzoia, i unga år, hade hamnat i River Plate istället.

”Jag hade varit på provspel där innan jag kom till Boca, men efteråt ringde dom mig aldrig. El Monumental är utan tvekan den svåraste arenan jag spelat på”.