Bocas nästa motståndare i Libertadores har en knackig form

Till skillnad ifrån Argentina har man börjat spela ligafotboll i Paraguay igen. Bocas nästkommande motståndare, Libertad, har fått en knackig återstart på ligan.

Libertad håller till i Paraguays huvudstad Asunción och tränas av argentinaren Ramón Díaz. Laget ledde ligan när den tog uppehåll i mars, men har nu halkat ner till en andraplats då man har sämre målskillnad än Olimpia. Sedan återstarten har Díaz lag endast lyckats vinna en av tre matcher och förlorat två.

”Spelarna och vi ledare är medvetna om att vi inte kommer upp i en bra nivå just nu. Laget prestererar inte så som vi alla hade hoppats på, men jag tänker inte lägga skulden på spelarna då dom gjort en enorm kraftsamling. Felet ligger hos mig som tränare eftersom vi har spelare med kvalité i detta lag. Vi har haft en tuff period nu och måste hitta viljan och kämpaglöden igen”.

Ramón Díaz och hans Libertad har förlorat mot såväl Cerro Porteño som Guaraní, sedan ligan återstartades och även om detta inte är några dussinlag, har besvikelsen varit stor bland klubbens supportrarna.

”Supportrarna måste förstå att vi som lag inte heller är tillfreds med hur vi spelat den senaste tiden. Det är normalt då att folk blir upprörda, men vi måste ta det lugnt. Vi är fortfarande i toppen av tabellen och slåss om ligatiteln”.

Libertad spelar, normalt sett, i Copa Libertadores på Cerro Porteños hemmaplan eftersom deras egna bara tar in lite drygt 11,000 åskådare. Men nu hoppas man ifrån klubbens sida att man kan spela på sin egen hemmaplan i höstens matcher av turneringen och då i bl.a. mötet med Boca.

”Vi hade gärna gjort det, men vi får se ifall det är görbart eller inte”.

Boca och Libertad möts den 17 september. Det kommer, av allt att döma, bli den argentinska klubbens första tävlingsmatch sedan mitten på mars. Libertad leder i skrivande stund gruppen på max antal poäng efter två omgångar, medan Boca ligger tvåa på fyra.

Frågan är vem som kommer till matchen i bäst slag. Ett formsvagt Libertad eller ett Boca Juniors utan tävlingsmatcher i benen?