Tre stycken nya fall av Corona i Godoy Cruz och två i Nueva Chicago

Under gårdagen kom en bekräftelse om att Valentín Burgoa, i Godoy Cruz, hade testats positivt för Corona. Nu kommer uppgifter om att ytterligare två spelare i klubben har drabbats.

Det var den 20-årige mittfältaren Valentín Burgoa som själv bekräftade under gårdagen, via sociala medier, att han testats positivt med Corona. Spelaren själv beskrev att han än så länge mådde bra och inte hade några symptom.

Nu kommer uppgifter om att ytterligare två spelare, som Burgoa ska ha varit i kontakt med dom senaste dagarna, också har smittats av viruset. Spelarna kommer hållas isolerade framöver och egentligen förändras inte jättemycket för dom, då dom argentinska lagen ännu inte tränar organiserat.

Mendoza, där Godoy Cruz är hemmahörande, är långtifrån hårdast drabbat av Coronaviruset. I genomsnitt har man haft någonstans mellan 50 – och 70 nya fall av smittan per dag den senaste tiden.

Under gårdagen bekräftades det dessutom att två spelare i Buenos Aires-klubben Nueva Chicago också ådragit sig smittan. Idag ska förbundets ordförande, Claudio Tapia, ha ett virtuellt möte med folkhälsomyndigheten om återupptagandet av lagträningen.