Simeone drömmer om att spela i landslaget igen: ”Jag känner mig taggad och förberedd”

Giovanni Simeone har en väldigt bra säsong bakom sig i Cagliari där han gjorde 12 mål i Serie A. Själv hoppas han att detta ska göra att han kommer med i landslaget igen.

Simeone har varit med under Scalonis era tidigare, i landslaget, men i dom senaste uttagningarna har han lämnats utanför. Anfallaren drömmer om att komma med i uttagningarna framöver.

”Jag har alltid känt mig redo för landslaget. Såklart är det svårt eftersom du måste vinna din plats. Jag känner mig förberedd och är taggad på att komma med igen. Varje gång jag gör ett mål så är det enda jag tänker jag på, det är landslaget. Många gånger tänker jag mer på landslaget än nästa match med Cagliari. Jag vill återvända till landslaget och känna samma känsla igen”.

Simeones debut under Scaloni slutade också med ett mål, som han minns med värme.

”Det var en otroligt känslan, det är inte lätt att göra mål i landslaget. Jag kommer aldrig att glömma denna första match och inte heller den senaste då jag passade fram till Paulos (Dybala) första mål”.

I dessa matcher spelade inte Messi, något som Simeone saknade.

”Jag saknade honom. Jag ska spela med honom en dag igen”.

Just nummer 9-positionen i landslaget känns som den positionen med kraftfullast konkurrens i det argentinska landslaget. Här finns bl.a. Agüero, Lautaro Martínez och Icardi.

”Men landslaget har det alltid varit såhär. Jag tänker inte ge upp för det, jag tänker kämpa varje dag, varje match, för att man en dag ska säga att Simeone är i landslaget med Lautaro, Agüero osv. Jag känner mig otroligt motiverad för att detta ska ske”.