Marco Ruben tar en paus ifrån fotbollen

Det har varit högst osäkert ifall Marco Ruben ska fortsätta spela fotboll eller inte. Hans kontrakt med Rosario Central gick ut den siste juni och nu meddelar anfallaren att han tar en paus ifrån fotbollen.

Beslutet har dröjt och i Rosario Central har man varit lite nervösa över vad som kommer bli klubbikonens beslut. Igår kom ett uttalande, via klubbens hemsida och sociala medier, där Ruben bekräftar att han tar en paus ifrån fotbollen, åtminstone året ut. Ifall det blir ett permanent avslut, eller inte, framgår inte utan det får helt enkelt framtiden utvisa.

”Detta är ett personligt livsbeslut där livet efter pandemin har lagt en tung vikt på det hela”.

Ruben var utlånad till brasilianska Athletico Paranaense under fjolåret och kom tillbaks i januari till Central. Den argentinska klubben är platsen han fostrades på och föreningen som han har spenderat flest säsonger i under sin karriär.

Under årens lopp har 33-åringen blivit en publikfavorit och därför valde han också att skicka en speciell hälsning till klubbens supportrar under gårdagen.

”Jag ser inte detta som ett avsked, men jag vill ändå ta tillfället i akt och tackar alla er supportrar för dessa år vi haft tillsammans. Det har utan tvekan varit dom bästa i mitt liv och min karriär”.

Ruben debuterade i Rosario Central 2004 och sedan dess har det blivit 81 mål på 213 matcher i klubben.