Kan Wanchope Ábila lockas till Brasilien?

Ramón ”Wanchope” Ábila ryktas till Brasilien och ifrån Bocas sida är inställningen att alla spelare är försäljningsbara till rätt pris. Lämnar anfallaren?

Sedan en längre tid tillbaks har det nästan funnits ett överflöd på nior i Bocas trupp. Just därför är det fullt logiskt att vissa av dessa spelare ryktas vara på väg bort. En spelare som inte varit ordinarie under tränare Russos tid som tränare – och som nästan alltid omges av rykten är Ramón Ábila.

Den snart 31-årige anfallaren har redan spelat en vända i Brasilien – den gången i Cruzeiro – och nu har ett nytt ryktet dykt upp ifrån en annan klubb i Brasilien. Det är Grêmio som ska ha hört sig för kring Bocas eventuella intresse av att sälja Ábila och den argentinska storklubbens svar har varit samma som alltid – alla spelare är säljbara till rätt pris.

Ramón Ábila ryktas till Brasilien.

Vad ligger då Ábilas prislapp på?

Enligt uppgifter ska Bocas prislapp på anfallaren ligga på den nätta summan av 17,000,000 dollar. I skrivande stund har Boca det väldigt gott ställt på just anfallsplatsen. Utöver Tevez och Zárate har man också Hurtado, samtidigt som man jobbar på en förlängning med Soldano. Dessutom har Walter Bou och Mateo Retegui återvänt efter utlåningar.

Med andra ord skulle inte Boca gå under ifall Ábila lämnade. Dessutom hade man kunnat behöva lite tillskott i klubbkassan då dom ekonomiska tiderna är ansträngda för samtliga klubbar i Argentina just nu.

Frågan är hur sugen Ábila själv är på en flytt. Lönen hade förmodligen blivit högre i Grêmio samtidigt som speltiden mest troligt hade ökat. Spontant känns det som en fördelaktig övergång även för honom på ett personligt plan.

Boca hoppas på att förlänga Franco Soldanos vistelse i klubben.

Parallellt med dessa rykten jobbar, som sagt, Boca på en lösning kring Soldano som under föregående säsong var utlånad ifrån grekiska Olympiakos. En överenskommelse mellan klubbarna ska vara nära och enligt uppgifter kan affären bli officiell under nästa vecka.

Vidare har Boca hoppats på att den chilenske ytterbacken, Mauricio Isla, skulle skriva på för klubben efter att ha lämna turkiska Fenerbahce, som bosman, under sommaren. Men med tanke på den kritiska tillvaron som just nu råder i Argentina, till följd av Corona-pandemin, verkar Isla har bestämt sig för att stanna i Europa.