Guide: Alla Argentinare i den ryska ligan

Om mindre än en vecka drar den ryska Premier League igång igen och det finns förvånansvärt många argentinare i ligan.

Zenit Sankt Petersburg har varit klubben med flest argentinare under dom senaste säsongerna och kommer av allt att döma också var det under den nästkommande.

Här var samtliga tre av lagets argentinare med och vann såväl ligan som cupen under fjolårssäsongen, som faktiskt avslutades för bara två veckor sedan.

CSKA Moskva:

Adolfo Gaich. Ålder: 21. Position: Anfallare. (NY)
Kommentar: Kommer närmast ifrån San Lorenzo där han gjorde stor succé under fjolårssäsongen. En stor och stark, central anfallare, med det passande smeknamnet ”El Tanque”. Har alla möjligheter till att ösa in mål i den ryska ligan under den kommande säsongen. Lär dock behöva en lång startsträcka då Gaich inte spelat matcher, eller tränat organiserat, sedan mars månad.

Spartak Moskva:

Ezequiel Ponce. Ålder: 23. Position: Anfallare. Föregående säsong: 27/6.
Kommentar: Var ordinarie under fjolåret i Spartak och spelade i 27 av dom 30 matcherna. Dock blev det ”bara” sex mål framåt för Ponce som konkurrera om anfallsplatserna i laget med Alexander Sabolev och Jordan Larsson. F.ö. var han den argentinaren som gjorde flest mål i ryska ligan under fjolårssäsongen. Har ett förflutet i Newell’s Old Boys, men gick tidigt till Roma i Italien.

Ufa:

Andrés Vombergar. Ålder: 25. Position: Anfallare. Föregående säsong: 14/1.
Kommentar: Agerade mest inhoppare under den föregående säsongen, i ett Ufa som slutade på en nionde plats i ligan. Gjorde bra ifrån sig i Olimpija Ljubljana och det var därför den ryska klubben värvade honom för två år sedan. Känns dock som att Vombergar är en bra bit ifrån startelvan.

Zenit Sankt Petersburg:

Emanuel Mammana. Ålder: 24. Position: Mittback. Föregående säsong: 3/0.
Kommentar: Kommer ifrån en väldigt lång skadeperiod och gjorde comeback först i säsongens sista ligamatch mot Rostov. Kommer få ökad konkurrens, på sin mittbacksposition, till den kommande säsongen då Zenit värvat in Dejan Lovren ifrån Liverpool.

Emiliano Rigoni. Ålder: 27. Position: Mittfältare. Föregående säsong: 12/2.
Kommentar: Hade enorma problem med att få speltid under den föregående säsongen i Zenit. Totalt blev det tolv framträdanden för Rigoni i ligaspelet, men bara en enda match ifrån start. Att brassen Malcolm varit magiskt på yttermittfältspositionen har inte direkt underlättat för argentinaren.

Sebastián Driussi. Ålder: 24. Position: Anfallare. Föregående säsong: 25/4.
Kommentar: Driussi var inte helt ordinarie i Zenit under fjolåret och ”led” lite av den hårda konkurrensen. Trots det blev det ändå 25 framträdande – om än en del inhopp – och fyra gjorda mål. Detta var anfallarens sämsta säsong, målmässigt, sedan han kom till Zenit 2017.

Fotnot: Den ryska ligan drar igång på lördag den 8 augusti med öppningsmatchen Khimki mot CSKA Moskva – avspark klockan 15:00.