Banfield förbjuds att köpa av FIFA

Banfield har fått en del problem vad det gäller övergångar denna sommaren. En kvarhängande skuld till det colombianska laget Millonarios gör att FIFA nu sätter ett värvningsförbud på klubben tills skulden är betald.

Det är skulden som gäller José Junior Bueno ifrån 2015, då försvararen lämnade Millonarios ungdomslag för att gå till Banfields motsvarighet. 40,000 dollar är den argentinska klubben skyldiga att betala och innan man gjort detta får man alltså inte göra några nya värvningar enligt FIFA.

Junior Bueno spelade aldrig någon seniormatch för Banfield utan lämnade istället för Defensores Belgrano och sedermera Gimnasia Jujuy innan han vände tillbaks till Colombia igen och Once Caldas.

Mest troligt kommer Banfield att betala skulden inom kort och därmed kunna värva igen. Men trots det, var det ändå en onödig situation att hamna i.