Juan Komar: ”Jag är helt oenig kring att vi inte ska få börja träna”

Rösterna höjs för varje dag som går kring att lagen i Argentina ska kunna återgå till lagträningen igen. Talleres mittback, Juan Komar, är en av dom. 

Igår slog Argentina nya rekord i antalet smittade och döda i landet till följd av Coronaviruset under ett dygn. Över 6,000 nya smittade och över 150 nya dödsfall skakar onekligen om landet. Men problematiken är främst koncentrerad till Buenos Aires-området där ungefär 90% av alla fall – smittade som döda – registrerats. 

Talleres mittback Juan Komar är tydlig med att han inte är överens kring att träningen inte kan återupptas i Córdoba, där smittspridningen inte är lika omfattande. Igår hade man t.ex. bara 70 nya fall av COVID-19 i staden. 

”Jag är helt oenig kring beslutet att vi inte ska kunna återgå till träningen. Jag är ingen epidemiolog, men här i Córdoba är situationen annorlunda. Idag t.ex. tränar jag i en park, med ojämnt underlag, på egen hand eftersom jag inte får träna på klubbens träningsanläggning. Vi borde kunna träna tillsammans med våra lagkamrater, om än i mindre grupper. Jag tycker faktiskt det är löjligt att vi inte får återgå till träningen”.

Den 23-årige mittbacken pekar också på att läget är än mer kritiskt för dom spelarna som bor i lägenhet och inte har tillgång till en trädgård där dom kan utföra sina dagliga träningar. Istället får dom genomföra väldigt mycket av sina dagliga rutiner i vardagsrummet. 

”Det är definitivt inte fördelaktigt, när man som t.ex. jag, inte har tillgång till en trädgård. Jag bor i en lägenhet, precis som många av mina lagkamrater, och då får man träna i vardagsrummet”.

Avslutningsvis valde Komar att dessutom skicka en slänga till förbundet som bestämt sig för att ta bort nedflyttningen under dom två kommande säsongerna i Primera Division. 

”Att ta bort nedflyttningen är jag helt emot. Det är en attack mot vårt yrke. Vi kaptener till dom olika klubbarna har diskuterat saken och är väldigt överens om det hela. Förbundet måste tänka om kring den nästkommande säsongen, dom måste lyssna på spelarna”.