Diego Milito: ”Jag förstår situationen, men det är nödvändigt att börja igen”

Klubbarna pressar på allt mer för att få återgå till lagträningen igen och sakta men säkert dra igång förberedelserna inför de nya säsongen.

Racing Clubs sportchef, Diego Milito, är den senaste i raden att uttala sig om situationen i landet och om att återgå till träningen igen.

”Jag har svårt att förstå varför det inte skulle gå att, sakta men säkert, återgå till lagträningen. Jag förstår situationen vi befinner oss i, men det är nödvändigt att börja igen”.

Milito menar att spelarna kommer behöva en lång försäsong för att komma igång igen efter det långa uppehållet. Racing är ett av dom lagen som ska spela i Copa Libertadores under hösten och just nu är deras nästa match i turneringen planerad till den 17 september – något som Milito ser som ett jobbigt datum att komma förberedda till.

”Idag är det det utan tveka som så att om vi utgår ifrån att vi ska spela den 17 september kommer vi definitivt att vara i underläge i Copa Libertadores”.

Racing toppar sin grupp i turneringen efter två spelade omgångar. I nästa match möter man uruguayanska Club Nacional och det är till denna match som förberedelserna behöver dras igång omgående. Racing ska börja kolla på möjligheterna kring att starta försäsongen på ett annat ställe som inte är lika hårt drabbat som Avellaneda.

”Vi vill väldigt gärna, med hjälp av ett protokoll och vidtagande av försiktighetsåtgärder, kunna återgå till träningen. Om det är görbart att åstadkomma detta i en annan stad, vet vi ännu inte”.