Boca och Defensa funderar på försäsong i Uruguay

Medan det argentinska fotbollsförbundet och hälsomyndigheterna i landet ännu inte kommit upp med ett datum rörande återupptagande av lagträningen har Boca och Defensa börjat jobba på andra alternativ.

Ett av dessa ska vara att genomföra sin försäsong i grannlandet Uruguay, där situationen kring Corona är betydligt mer under kontroll än i Argentina. Såväl Boca som Defensa ska ha hört sig för kring vad som krävs för att detta ska kunna vara genomförbart.

Boca har tagit kontakt med Peñarols president, Jorge Barrera, som dessutom är medlem i den argentinska storklubben. Defensa har å sin sida spanat in träningsanläggningen Solanas som såväl River som Vélez tidigare använt under sina försäsongsläger i landet.

Men vad skulle krävas för att en sådan här försäsong skulle kunna genomföras i dagsläget?

Först och främst måste klubbarna skicka en formell frågan till det uruguayanska fotbollsförbundet. Sen efter detta ska förfrågan gå vidare till idrottsministeriet och slutligen ska immigrationsverket ta del av en lista på samtliga personer som ingår i försäsongen.

Samtliga personer som reser över ska kunna visa upp ett negativt resultat på Corona som är gjort inom dom senaste 48 timmarna och slutligen ska hela delegationen sitta i karantän i minst sju dagar efter ankomst.

När allt detta är gjort kan man börja träna och förbereda sig för en ny säsong. Frågan är vilket som skulle ta längst tid, detta förslag eller att vänta in det argentinska fotbollsförbundets beslut och riktlinjer inför återupptarten.