Vändningen: Independiente vill förlänga med Romero

Det har varit många turer kring Silvio Romero och Independiente under dom senaste månaderna. Mycket har indikerat på att anfallaren kommer att lämna storklubben, men nu ser en vändning ut att ha skett.

Silvio Romero och Independiente har varit i luven på varandra under den senaste tiden. Spelaren har krävt klubben på utebliven lön och har dessutom lett ett spelaruppror mot ledningen. Till följd av detta har anfallaren ryktats bort under sommaren, där såväl Boca som River har nämnts som potentiella klubbadresser.

Men nu ser en vändning ut att ha skett. Romero har hela tiden varit tydlig med att han gärna stannar i klubben, som han numera är lagkapten i, men att situationen har varit ohållbar.

Vad har förändrats sedan dess?

Nu ska klubben ha en plan för att lösa betalningen av dom uteblivna lönerna, samtidigt som man insett vikten av att ha kvar en spelare av Romeros kaliber i laget. Anfallaren själv ska vara intresserad av att lyssna på klubbens kontraktsförslag och inom dom närmaste dagarna kommer man att sätta sig ner, via videokonferensprogrammet zoom, och diskutera en förlängning.

Under föregående säsong gjorde Romero tolv mål för Independiente i ligaspelet och med det delade han skytteligasegern med River Plates Rafael Borré.