Tevez är skeptiskt till att återuppta träningen igen: ”Folk dör fortfarande”

Det pratas om att lagträningen i Argentina kan dra igång igen under den nästkommande veckan, men samtidigt som detta diskuteras stiger dödstalen – och antalet smittade i landet. En som ställer sig skeptisk till att dra igång fotbollen igen är Carlos Tevez.

”Enligt mig är inte detta rätt tillfälle att börja träna igen. Folk dör fortfarande” säger anfallaren.

Det sydamerikanska fotbollsförbundet Conmebol har satt ett preliminärt datum för återstarten av Copa Libertadores till den 15 september. Av denna anledning har man i bl.a. Argentina börjat intensifierat arbetet för att lagen, återigen, ska kunna träna organiserat och förbereda sig. Men samtidigt som detta sker stiger dödstalen i landet – främst i Buenos Aires-området där 90-95% av fallen ägt rum.

Nu ställer sig Bocas Carlos Tevez väldigt skeptisk till att återuppta träningen igen.

”Jag har min åsikt kring detta, det finns många påtryckningar ifrån flera håll. Verksamheten kring fotbollen, med investerar och sponsorer trycker på, men det är väldigt svårt när folk fortsätter att bli sjuka och dör. Vi kan inte undvika denna verklighet, enligt mig är inte detta det rätta ögonblicket att återuppta fotbollen. Om vi inte kan börja träna igen till senast den 10 augusti, ja då får Conmebol ändra sina datum. Vårt förbund och klubbarna vet att vi inte bara kan hoppa över en massa steg. Jag oroar mig inte över att Conmebol har satt ett datum, det är bara ett förslag. Det som oroar mig är ifall människorna i detta land ska ha det bra, hålla sig friska och vara försiktiga. Resten går att ändra. Om vi inte har tränat tillräckligt blir det svårt att spela matcher också”.

Carlos Tevez har själv upplevt Corona på nära håll, då hans svärföräldrar drabbades av det och blev tvungna att läggas in på sjukhus.

”Jag lyckades få iväg dom i tid. Det påverkade oss alla och som tur är kunde dom senare lämna. Pga. detta känner man sig påverkade. Lyckligtvis har jag familjen hemma igen och allt är lugnt. Men allt detta greppar tag om oss alla. Man är känslosam, arg över hela situatioen, och vill att folk ska ta hand om sig. Vi måste vara försiktiga och hoppas att detta försvinner så snabbt som möjligt”.