Pablo Magnín: ”Fotbollen är en djungel”

Pablo Magnín är en av dom mest profilerade målskyttarna i den argentinska andradivisionen Primera Nacional. I en öppenhjärtig intervju ger han sin syn på fotbollen i stort.

Pablo Magnín har hunnit fylla 30 år och spelar i skrivande stund för Sarmiento Junín i Primera Nacional. Innan fotbollen tog paus, till följd av Corona-pandemin, ledde anfallaren skytteligan med 15 gjorda mål på tjugo spelade matcher. Detta är Magníns överlägset bästa säsong i karriären. I en öppenhjärtig intervju ger han sin syn på fotbollen.

”Jag har aldrig tänkt högre om mig själv än vad jag varit. Grejen med detta arbete är att många vill ha det. Om jag föddes igen är jag inte alls säker på att jag hade valt fotbollen som yrke. Missförstå mig inte, jag älskar detta yrke, men jag har andra saker som också fyller mig med glädje. På många sätt är fotbollen en djungel”.

Magnín menar att fotbollsspelare ofta skrivs upp och får enormt mycket uppmärksamhet. Något som leder till att många spelare tappar huvudet redan i unga år.

”Jag har alltid sagt att jag aldrig skulle få för mig att berätta hur folk ska uppträda. Men vad många spelare borde tänka på är att den dagen fotbollen är över, då ringer inte telefonen som förr. Många av dom du såg som dina vänner är borta och kvar har du personer som alltid funnits runt dig. Man måste tänka på detta och förbereda sig”.

Han utvecklar…

”Om du inte har någon runt dig som tar ner dig på jorden, som får dig att se verklighetem, då kan saker bli komplicerat. Du syns på TV med en stor bil och massor med pengar, du tror att du är någon du egentligen inte är. Därför är det viktigt att omge sig med personer som håller dig kvar på jorden”.

Pablo Magníns karriär har inte tagit honom utanför Argentinas gränser, men han är ändå tacksam över att ha fått göra det han älskar allra mest i livet.

”Om en känd spelare börjar använda en keps med ett djur på, då går det några dagar sen ser du denna keps överallt på människor på gatan. Jag föredrar att omge mig med människor som alltid varit vid min sida och som fyller mig med glädje. Jag känner mig priviligierad över att ha tak över huvudet och mat på bordet”.

Magnín menar också att det kan vara väldigt stressigt, att vara fotbollsspelare, även om det kanske inte ter sig så utifrån sett.

”Fotbollen, även om folk inte tror det, är ett väldigt stressigt yrke. Många människor investerar förtroende, men framförallt pengar, i dig. Det stämmer inte att vi fotbollsspelare bara jobbar två timmar om dagen. Du måste vara mentalt förberedd för att spela fotboll på elitnivå. Det är mycket press i detta yrke”.