Pedro Troglio fyller 55 år – ”Ingen kan ta din plats i La Plata”

Idag fyller den f.d. argentinska landslagsmannen – och lagkamraten med Maradona i VM 1990 – Pedro Troglio 55 år.

Pedro Troglio är i det närmaste helgonförklarad bland Gimnasias supportrar. Detta efter att ha spelat i klubben under slutet av 90-talet, men kanske framförallt efter att ha tränat dom vid tre olika tillfällen.

Första gången han tog över laget var 2005 då klubben låg risigt till i Primera Division. Med Troglios hjälp höll sig Gimnasia kvar i högstadivisionen och säsongen efter ledde han laget till en andraplats – något som var en tangering av klubbens bästa placering någonsin. Troglio har dessutom, gång på gång, bedyrat sin kärlek för klubben och beskrivit vad den betytt för honom – vilket givetvis också har hjälpt till.

Troglio firar sitt mål mot Sovjetunionen i VM 1990.

Utöver Gimnasia spelade Troglio även för River Plate – där karriären började – men även för flertalet klubbar i Italien i form av Verona, Lazio och Ascoli.

Under VM 1990 var mittfältaren en del av det argentinska landslag som tog sig hela vägen till finalen där man tillslut föll mot Västtyskland. Troglio gjorde ett mål under mästerskapet och det kom i gruppspelsmatchen mot Sovjetunionen.

Dagen till ära valde den nuvarande tränaren för Gimnasia, Diego Maradona, att skicka en hälsning till sin gamle lagkamrat. ”Ingen kan, eller kommer, att kunna ta din plats i La Plata. Grattis på födelsedagen älskade Pedro Troglio” skrev Diego på sin Instagram och ackompanjerade det hela med en bild på sig själv och sin f.d. lagkamrat i landslaget.

Numera är Troglio tränare för Olimpia, i Honduras, där han blev mästare under den senaste säsongen. Han har också uttryckt att det varit rätt skönt att slippa argentinsk fotboll den senaste tiden. Detta eftersom han menar att tränare sparkas till höger och vänster i landet och att det därför inte finns någon trygghet för tränarna.