Mest troligt slutar Osvaldo – igen

Daniel Osvaldo gjorde en återkomst till fotbollen i januari när han skrev på för Banfield. Men tiden i klubben har inte blivit särskilt succéfylld. Sju månader, några segdragna skador och bara två framträdanden senare tyder allt på att anfallaren inte kommer att fortsätta spela i klubben.

Sedan två veckor tillbaks har Osvaldo nämligen inte varit med på Banfields gemensamma träning via zoom. Anledningen är oklar och anfallaren har inte svarat på telefon när folk ifrån klubben har försökt nå honom. Enligt information ifrån folk inom klubben lär Osvaldo, under dessa förutsättningar, inte fortsätta i klubben framöver.

Just nu finns anfallaren inte med i den nye tränaren Sanguinettis framtidsplaner. Tiden i Banfield har, som sagt, inte blivit vad varken Osvaldo själv, eller klubben, hade hoppats på. Visserligen sa han själv, när han skrev på kontraktet i januari, att hans enda förhoppning var att inte skada sig – något som inte gick särskilt bra.

Osvaldo har egentligen kontrakt med Banfield säsongen ut, men det finns en klausul som gör det möjligt för klubben att bryta sammarbetet redan nu. Något som med största sannolikhet också kommer att ske.

Den 34-årige anfallarens mest minnesvärd ögonblick, på planen, med Banfield var i matchen mot River Plate där Osvaldo hoppade in och nästan kvitterade i slutet. I egenskap av en f.d. Boca-spelare blev han också kraftigt utbuad av hemmapubliken – något som Osvaldo själv svarade med att han inte kunde bry sig mindre.

Mest troligt var detta det sista vi såg av Pablo Osvaldo på en fotbollsplan. Han har redan avslutat sin karriär en gång och med största sannolikhet lär han göra det nu igen. Tack för allt Dani!