Luka Romero: ”Det finns bara en Messi”

Luka Romero är den 15-årige supertalangen som debuterade för Mallorca i slutet av årets La Liga-säsong och som därmed blev tidernas yngste spelare i den spanska ligan.

Han har likställts med en ung Messi och kallas också för ”den nye Messi”. Men själv är Luka Romero inte särskilt glad över liknelsen.

”Jag gillar inte det alls faktiskt. Det finns bara en Messi och jag vill sätta mitt eget avtryck i fotbollsvärlden. Jag vill att få folk ska veta vem Luka Romero är”.

Romero har tre stycken medborgarskap. Han är född i Mexiko, hans föräldrar är argentinare och han är uppväxt i Spanien. Själv hoppas han dock på att få spela i det argentinska landslaget.

”Om jag fortsätter att vara uppskattad i Argentina och dom vill ha med mig i landslaget, då spelar jag gärna för dom, om det är möjligt. För fyra-fem år sedan spenderade vi julen i Argentina och jag fick uppleva Quilmes – men dessvärre bara lite”.

Romeros pappa spelade själv fotboll och då bl.a. för Quilmes – vilket är anledningen till att Luka själv helst hade sett sig spela för den klubben i Argentina.

”Jag har alltid kollat på mycket fotboll med pappa. Sedan jag var liten har vi kollat på matcher med Messi och Maradona”.

I skrivande stund har Romero semester hemma på Mallorca och funderar över framtiden. Hans Mallorca åkte ur La Liga och frågan är om Romero kommer fortsätta i seniorlaget eller om han kommer att spela för Mallorca B istället.

”Just nu har jag semester, men inom två veckor får jag ett besked om vilket lag jag ska träna med framöver”.