Finns det plats för Maroni i Boca?

Gonzalo Maroni har varit utlånad under det senaste året till Sampdoria i Italien. Nu är kontraktet slut och eftersom den italienska klubben inte kommer nyttja utköpsklausulen, vänder mittfältare tillbaks till Boca. Finns det plats för honom i Russos lag?

Gonzalo Maroni slog igenom i Instituto som 16-åring. Efter det värvades han av Boca och fick sina första minuterar i Primera Division under Guillermo Barros Schelotto. Men speltiden blev sedan mindre och mindre för den offensive mittfältaren och därför lånades han ut till Talleres. Här gick det betydligt bättre och efter en fin säsong återvände han till Boca, bara för att återigen bli utlånad – denna gång till italienska Sampdoria.

Men tiden i Italien har inte blivit särskilt lyckad för Maroni. Flertalet segdragna skador har gjort att han gång på gång tappat sin plats i Ranieris lag och speltiden har därför blivit sparsam. När den italienska säsongen är över till helgen förväntas Maroni vända tillbaks till Boca och Argentina. Sampdoria har möjligheten att utnyttja utköpsklausulen på 13,000,000 euro, men med tanke på deras ekonomiska situation, är det inte genomförbart. Man har också redan tydligt deklarerat att man inte kommer köpa loss argentinaren.

Därför är Maronis framtid just nu en aning osäker. Russo vill gärna se honom i träning innan han tar något beslut kring mittfältarens framtid. Faktum är nämligen att Bocas trupp saknar en spelare i just den rollen som Maroni är specialiserade i. I den offensiva mittfältspostionen, i Argentina kallad enganche, har Boca just nu egentligen bara Reynoso och han sägs vara nära en flytt till MLS.

Om Russo väljer att spela 4-3-1-2 skulle Maroni passa perfekt in i hålrummet mellan mittfält och anfall. Frågan är bara om Russos plan är att spela på detta vis. Det finns ett intresse ifrån flera europeiska klubbar för Maroni och skulle han inte finnas med i Russos framtidsplaner lär han förmodligen resa över Atlanten igen.

Här och nu ska dock den offensive mittfältaren återvända till Boca för en utvärdering kring hans framtid.

Finns det plats i dagens Boca för Maroni?