Talleres fortsätter att sälja

Efter försäljningarna av Facundo Medina och Andrés Cubas ser nu Córdobaklubben ut att genomföra en tredje försäljning till utlandet.

Denna gång handlar det om Nicolás Giménez, som under den föregående säsongen var på lån hos Arsenal Sarandí. Enligt olika uppgifter är mittfältaren så gott som klar för Baniyas i Förenade Arabemiraten. Den arabiska klubben har tidigare haft argentinare i laget i form av bl.a. den f.d. Vélez-spelaren Joaquín Larrivey.

Banyias är hemmahörande i Abu Dhabi och förväntas betala Talleres 500,000 dollar för ett årslångt lån, med en köpoption på 2,500,000 dollar.

Giménez slog igenom i Nueva Chicago för några år sedan, men hade stora problem att ta en plats i Talleres och har varit utlånad till såväl San Martín de Tucumán som Arsenal Sarandí. I den sistnämnde klubben blev det succé under fjolåret för både Giménez själv och föreningen i stort.

Därav har ett stort intresse för mittfältaren dykt upp och nu ser han, av allt att döma, ut att ha bestämt sig för en flytt till Mellanöstern. För Talleres del innebär detta ytterligare slantar in på kontot som förhoppningsvis kan spetsa till truppen inför den kommande säsongen.