San Lorenzo satsar stenhårt på ungdomarna

Storklubben San Lorenzo har tagit tillvara på Corona-uppehållet och investerat både tid och energi i ungdomsakademin.

Den nye tränaren i San Lorenzo, Mariano Soso, är väldigt angelägen om att ge dom unga spelarna chansen – något som också varit hans melodi i tidigare klubbar han varit verksam i. Med Defensa y Justicia, varifrån tränaren närmast kommer ifrån, var detta en förutsättning för att kunna få ihop ett slagkraftigt lag.

Nu har Soso scannat av San Lorenzos samtliga ungdomslag. Detta för att få en överskådlig blick över hur talangverksamheten fungerar och för att ha koll på vilka spelare som kan tänkas bli intressanta att lyfta upp, på både kort och lång sikt. Bland annat ska Soso ha ringt runt till samtliga kaptener, i samtliga ungdomslag, för att lära känna dom bättre och för att informera dom om att han följer dom noga.

”Under detta uppehåll har vi kunnat göra en ordentlig genomgång av samtliga årskullar. Där finns spelare som har en fantastisk talang, vissa kommer kunna vara användbara redan nu och vissa senare. Det är ett fantastiskt kapital som San Lorenzo sitter på och som givetvis ska användas”.

Mariano Soso har lagt mycket energi på ungdomarna i San Lorenzo.

I San Lorenzos seniortrupp finns redan ett flertalet egna produkter och mycket tyder på att vi kommer få se ännu fler framöver. Däribland finns bl.a. bröderna Palacios, Mariano Peralta Bauer, Augustín Martegani och Alexander Díaz.

Nu finns alltså chansen att fler spelare kommer att lyftas upp. Bland annat har klubben siktet inställt på dom två centrala mittbackarna i U17-laget, Francisco Flores och Federico Gattoni, där den förstnämnde dessutom är lagkapten i laget. San Lorenzo tittar dessutom på möjligheten att lyfta upp Nicolás Fernández – en ytterback som kan spela på båda kanterna – samt anfallaren Luis Sequeira.

Julián Palacios är en av talangerna som förväntas få ännu mer speltid under den kommande säsongen.

Under uppehållet har San Lorenzo gett spelarna i ungdomslagen speciella träningsscheman och vissa har t.o.m. kunnat börja träna tillsammans med hjälp av ett protokoll – något som San Lorenzos ungdomslag varit först med i hela Argentina. Man har också hjälpt ungdomarna med att äta rätt och sett till att alla, oavsett vilken ekonomisk situation dom befinner sig i, ska få ordentligt med mat varje dag – något som långtifrån är en självklarhet i Argentina just nu.

Mariano Soso är entusiastisk kring ungdomarna och följer deras arbete på nära håll. Träningspassen spelas in och tränaren kan därför hålla stenkoll på vilka spelare som är nära en plats i seniortruppen. Under den nästkommande säsongen kommer vi förmodligen få glädjen att se många egna produkter – och talanger i San Lorenzo.