Krönika: Vélez ser väldigt spännande ut

Det börjar så sakteligen att röra på sig, vad det gäller transfermarknaden, i Argentina. En av klubbarna som hittills värvat riktigt bra – och med fina spetskvalitéer är Vélez Sarsfield. Landar man två av värvningarna som ryktas vara klara, bör man kunna slåss om ligatiteln.

För någon vecka sedan gjorde Vélez Sarsfield klart med Ricardo Centurión och för en vecka seda kritade Fernando Gago på ett nytt kontrakt. Utöver detta sägs man vara väldigt nära en värvning av Cristian Tarragona, som hade en väldigt fin säsong med Patronato ifjol, och dessutom sägs Facundo Ferreyra – närmast i Espanyol – vara nära en återkomst.

Facundo Ferreyra.

Tillsammns känns det som att dessa spelare borde kunna skapa ett riktigt slagkraftigt lag. Ferreyras Europaäventyr borde vara på väg mot ett slut och det är detta som gör att en återkomst till Vélez känns troligare än någonsin. Efter att ha spelat i Shaktar Donetsk har anfallaren haft mindre lyckade sejourer i Newcastle samt Benfica innan han hamnade i Espanyol.

Inte heller här har karriären tagit någon vidare fart och under den senaste säsongen gjorde Ferreyra faktiskt bara ett mål i ligaspelet och stod allt som oftast utanför laget – dessutom åkte klubben ur La Liga och spelar nästa år i Segunda. Trots anfallarens egen ambition om att stanna i Europa lär det bli svårt för honom att få till en ny klubbadress, i någon av dom största ligorna, efter dom senaste misslyckade säsongerna.

Ricardo Centurión.

Att komma hem till Vélez, som han tillhörde mellan 2012 och 2013 samt blev mästare med två gånger, borde vara en perfekt flytt att göra i dagsläget. Ferreyra har hunnit bli 29 år och att få spela under Mauricio Pellegrino i ett väldigt spännande Vélez känns inte, på något sätt, som ett nerköp. Skulle värvningen av Ferreyra gå i hamn känns det som att Buenos Aires-klubben har en av dom bästa offensiverna i hela ligan.

Ska vi vara ärliga är det få lag i Sydamerika som kan mönstra en bättre offensiv än denna. Faktum är att hela laget känns välbalanserat och egentligen är det svårt att hitta några direkta svagheter. Det enda jag kan komma på skulle vara om man tappar t.ex. Luis Abram i mittförsvaret, men utöver detta känns Vélez väldigt väl förberedda för den nya säsongen. Tarragona har redan visat att han är en vassare målgörare än Maxi Romero – som återvänt till PSV Eindhoven – och kan Facundo Ferreyra nå upp till nivån han hade i Shaktar, borde detta bli en rolig säsong för klubben.

Fernando Gago.

Jag tycker det ser väldigt intressant ut och skulle jag ge mig på den omöjliga uppgiften att tippa hur nästkommande säsong ska sluta, hade jag mest troligt haft med Vélez bland dom fyra främsta lagen.

Såhär bra tycker jag faktiskt att Vélez bör vara.