Claudio Borghi: ”I många hänseenden är Boca större än dom största klubbarna i Europa”

Den förre Argentinos Juniors-prodkukten Claudio Borghi har uttalat sig kring Bocas storhet – en klubb han själv tränade under en kortare period 2010.

”I många hänseenden är Boca större än dom största klubbarna i Europa” säger Borghi.

Numera är Claudio Borghi expertkommentaror i Chile, där han tränat flertalet klubbar efter sin aktiva karriär. När nu chilenaren Mauricio Isla närmar sig spel i Boca Juniors har Borghi passat på att uttala sig om storheten i den argentinska klubben.

”I många hänseende är Boca mycket större än dom största klubbarna i Europa. Om vi ska prata om supportrar, om hur fanatiska dom är, då är definitivt Boca bland dom största i världen”.

Uttalandet ifrån Borghi föranleddes av att Isla själv sagt i en intervju att Boca var på samma nivå som Real Madrid och FC Barcelona – vad det gäller storhet. Borghi utvecklar sin åsikt och tar till flera exempel för att stärka sin tes.

”Nu ska t.ex. Boca bygga ut La Bombonera och då kommer man få in ännu fler supportrar. Som läget är nu måste man ställa sig på en väntlista för att bli årskortsinnehavare. Man får helt enkelt vänta på att någon ska dö – eller lämnar ifrån sig sin plats. Det säger lite om hur stora Boca är som klubb”.