Rubéns förlängning med Central dröjer: ”Otroligt viktig för klubben”

Marco Rubén är en stor ikon i Rosario Central och av den anledningen vill givetvis klubben att anfallaren ska förlänga sitt kontrakt. Men beslutet dröjer och nu börjar oron att Rubén, kanske lägger av, att stiga inom föreningen.

Rosario Central har fått en ny tränare under Corona-uppehållet i Kily González. Den nye ledaren kommer få begränsat med resurser för att spetsa till sin befintliga trupp och därför hoppas González kunna behålla dom flesta spelarna istället. En av dessa är anfallasikonen Marco Rubén, vars kontrakt gick ut den siste juni.

Anfallaren har fått ett kontraktsförslag av klubben, men ännu har inget svar kommit ifrån honom. Därför börjar oron att komma krypande inom klubben, även om tränaren Kily González uppträder lugnt i diverse intervjuer.

”Jag har ingen rättighet att kräva att Rubén ska förlänga. Det är ett högst personligt beslut som spelaren måste ta själv tillsammans med sin familj”.

Tränaren hymlar dock inte med att han gärna ser att Rubén förlänger sitt kontrakt.

”Han är den siste ikonen i detta lag och betyder givetvis väldigt mycket för klubben. Jag har pratat med honom flertalet gånger sedan jag tog över och vid ett tillfälle tänkte jag faktiskt åka hem till hans hus för att prata öga mot öga”.

Kily González och Marco Rubén har faktiskt spelat tillsammans i Rosario Central en gång i tiden. Nu hoppas han att hans gamle lagkamrat ska fortsätta i klubben.

”Det viktigaste är, om han tar beslutet att fortsätta, att han känner en vilja att göra det. Jag förväntar mig inte att det jag säger till honom ska ha någon inverkan. Jag har haft honom som lagkamrat en gång i tiden och nu finns det en chans att jag kan få vara hans tränare. Men det enda som intresserar mig är att han mår bra och vill spela”.

Det återstår att se ifall Rubén kritar på ett nytt kontrakt med Central eller lägger skorna på hyllan.