Mateo Retegui har bud ifrån Europa – men vill stanna i Boca

Bocas 21-årige anfallare Mateo Retegui ryktas till flera europeiska klubbar, men spelaren själv vill helst av allt stanna i den argentinska storklubben.

Den unge talangen Mateo Retegui var utlånad till Estudiantes under den föregående säsongen ifrån Boca Juniors. Här stod anfallaren för fyra mål och avgjorde bl.a. derbyt med Gimnasia på bortaplan.

Under Corona-uppehållet kom beskedet också att Retegui kommer representeras, hädanefter, av Francesco Totti och Romaikonen sägs redan ha hittat ett antal intressenter i Europa. Enligt flertalet uppgifter ska såväl Porto som Benfica hört sig för kring anfallarens situation. Dessutom ska Red Bull Leipzig ha visat intresse efter att man sålt Timo Werner under sommaren till Chelsea.

Men trots dessa intressenter är ändå Retegui själv fast besluten om att stanna i Boca Juniors och slåss för en plats i laget som han är en stor supporter till. Detta trots att anfallaren är väl medveten om att Boca, i det närmaste, är överbefolkade på den positionen. Retegui ska ha pratat med Russo om sin inställning och enligt uppgifter är tränaren en aningen skeptiskt till det hela. Givetvis ser han potentialen i spelaren, men samtidigt är känslan att anfallaren är en bra bit ifrån Bocas startelva. Dessutom skulle inte klubben tacka nej till lite övergångspengar i dagsläget. Priset som diskuteras i Europa ligger runt 600,000 dollar medan man ifrån Bocas sida hoppas på minst det tiodubbla.

Intresset ifrån Porto ligger väldigt mycket i att den portugisiska klubben förväntas sälja sin anfallsstjärna Moussa Marega under sommaren. Dessutom dras föreningen med ekonomiska problem vilket bör kunna öppna upp för att man måste investera betydligt mildare under detta transferfönster – där kommer Retegui in i bilden. Samtidigt diskuteras det flitigt i Portugal om anfallaren verkligen är tillräckligt bra för Porto eller om han rent av kommer hamna i klubbens B-lag.

Totti är medveten om sin adepts inställning och vilja. Samtidigt är båda två införstådda med att chanserna i Bocas anfall kanske inte blir jättemånga för Retegui – och därför kan en flytt vara mer fördelaktigt för samtliga parter. Frågan är dock hur mycket spetid anfallaren kan förvänta sig i Porto och Benfica.

Den första träningsveckan efter uppehållet lär bli avgörande för Reteguis framtid.

Lyckas han övertyga Russo?