CSKA Moskva jagar Jorge Carrascal

Den ryske klubben, som snart sägs presentera San Lorenzos Adolfo Gaich, är även intresserade av River Plates Jorge Carrascal.

Rivers ekonomiska situation är inte den bästa och utöver att man tappat enorma summor pengar, pga. Corona-pandemin, har man dessutom ett antal skulder, till andra klubbar, som hänger över dom. En av dessa är till den ukrainska klubben Karpaty Lviv, varifrån man köpte Carrascal. Detta då man dels inte har betalat för den permanenta övergången – och dessutom inte heller för det inledande lånet. Totalt är man skyldig ukrainarna 3,000,000 dollar. Om man slår ihop samtliga kvarhängande betalningar, kring spelare, har River en total skuld på över 10,500,000 dollar.

Det är just kring colombianen Jorge Carrascal som ett gryende intresse har bubblat upp under dom senaste dagarna. Intresset kommer ifrån den ryska klubben CSKA Moskva som är angelägna kring att knyta till sig yttermittfältaren och ska ha tagit kontakt med River om att inleda förhandlingar. Ryssarnas inledande bud ska ligga på 6,000,000 dollar, vilket givetvis hade varit ett välkommet tillskott för River. Problemet är bara att spelaren själv vill stanna.

Sedan Carrascal kom till River i januari 2019 har han fått varierande speltid. Tränare Gallardo tror stenhårt på sin unge adept, men har låtit honom anpassa sig långsamt till den argentinska fotbollen. Något som på senare tid har gett resultat då Carrascal visat kvalité gång på gång när han fått chansen.

Det är bara någon vecka sedan den förre italienska storspelaren Antonio Cassano, som numera är expertkommentator i Italien, uttalade sig om Carrascal och benämnde den unge yttermittfältare som ”en spelare som inom en snar framtid kan explodera i Europa”. Detta gjorde att ryktena och intresset tog fart lite extra och nu tyder mycket på att Carrascals tid i River kan vara på väg mot ett slut.

Frågan är om spelaren själv kan tänka sig att bli lagkamrat med Gaich i Ryssland.