Är Jonathan Menéndez på väg till MLS?

Independientes anfallare Jonathan Menéndez sägs finnas med på det nystartade Austin FC:s önskelista.

Under fjolårssäsongen var Menéndez utlånad ifrån Independiente till Talleres. Nu är han tillbaks i Avellanedaklubben, men frågan är hur länge till. Enligt uppgifter är nämligen Austin FC, ett nystartat lag i MLS som ska vara med fr.o.m. nästa säsong, intresserade av spelarens namnteckning.

Den amerikanska klubben kan tänkas sig att betala 650,000 dollar för 50% av spelaren och Menéndez själv ska vara intresserad av en flytt. Independiente själva, med Pusineri vid rodret, har informerat anfallaren om att han finns med i klubbens planer, men frågan är om man kan lyckas hålla kvar honom. Man ska nämligen addera det faktumet att Independiente är i ett väldigt stort behov av pengar, vilket talar för en övergång.

2018 köpte La Roja Menéndez ifrån Talleres för 2,500,000 dollar, men tiden i storklubben har inte blivit framgångsrik. Istället har anfallaren varit utlånad till såväl Al-Rayyan i Qatar som tidigare nämnda Talleres.

Under fjolårssäsongen gjorde Menéndez sex mål och en assist i den argentinska Superligan.