Romero mot Marcone?

Silvio Romeros framtid i Independiente är högst osäker. Spelaren själv har inget emot att stanna, men en schism med ledningen plus hans höga lön har gjort att andra klubbar i Argentina har börjat intressera sig för honom.

Två av dessa klubbar ska vara Boca och River, där den sistnämnda – med Gallardo i spetsen – ska ha varit intresserade av anfallaren sedan en lång tid tillbaks. Men även Boca ska alltså inte vara främmande till en värvning av Romero, även om man ännu inte lagt något formellt bud.

Nu kommer också rykten som föreslår en eventuell bytesaffär mellan klubbarna där Iván Marcone går åt motsatt håll. Mittfältaren har haft det svårt att ta en ordinarie plats sedan Russo tog över som tränare och är just nu bakom Campuzano i rangordningen. Det ska dock sägas att Boca gärna har kvar Marcone i klubben, men man skulle kanske kunna tänka sig en bytesaffär.

Kan Romero komma att hamna i Boca?

Finns det något annat som tyder på att denna affär skulle kunna ros i hamn?

Ja faktiskt, för det är nämligen som så att Marcone är Independiente-supporter sedan barnsben och även om 30-åringen aldrig har spelat för klubben är det givetvis en dröm. Marcone kom till Boca 2019 ifrån mexikanska Cruz Azul och har tidigare spelat i Arsenal Sarandí samt Lanús i Argentina.

När det kommer till Romero borde han vara hyfsat intresserad av att spela i Boca. Med tanke på att anfallaren, i det närmaste, är oönskad i Independiente bör det finnas en vis vilja att röra på sig. Än så länge finns det inga förhandlingar mellan klubbarna förutom att Boca, enligt rykten, ska ha följt utvecklingen kring Romero.

Boca har egentligen ganska fullt på anfallspositionen, men skulle inte affären gå i lås med Soldano kommer man att se sig om efter andra alternativ.

Kan ett byte med Independiente bli verklighet? Konstigare saker har onekligen hänt.