Punktering kring Estudiantes anfallsjakt?

Den senaste tiden har det pratats en del om att Estudiantes velat förstärka sitt anfall med en ny central anfallare. Siktet var inställt på antingen Cristian Tarragona eller Leandro Díaz – nu ser man ut att gå miste om båda.

Cristian Tarragona är nämligen väldigt nära att skriva på för Vélez Sarsfield och förstärker därigenom Pellegrinos anfall inför den nästkommande säsongen. Därmed försvinner ett potentiellt anfallsalternativ för Estudiantes. Men precis som ordspråket lyder ”en olycka kommer sällan ensam”, stämmer detta även in på denna situation.

Det ligger nämligen väldigt nära till hands att Leandro Díaz väljer att stanna i Atlético Tucumán. Anfallaren kommenterade själv ryktena, om en övergång till Estudiantes, på Instagram under gårdagen.

Cristian Tarragona.

”Jag har kontrakt med Tucumán i tre år till. För mig kommer Tucumán i första, andra och tredje rum. Kom ihåg att jag är en av er”.

Givetvis betyder inte alltid en spelares ord särskilt mycket i dessa sammanhang – det har historien visat oss tidigare. Men trots det känns saker och ting ändå en aningen dystert för Estudiantes just nu, vad det gäller att hitta en ny anfallare.

Leandro Díaz.

Skulle man kunna hitta någon annan anfallare till en rimligt pris i Argentina?

Junior Arias är en spelare som skulle kunna fungera. Han kommer inte att fortsätta i Talleres och ryktena har placerat honom i Banfield på en permanent övergång. Annars finns givetvis en möjlighet att plocka in Silvio Romero, men där är känslan att spelaren själv, förmodligen, inte är intresserad.

Att hitta en ny anfallare blir Veróns huvuduppgift denna sommar, lyckas han?