Lucas Acosta om övergången till Lanús: ”Förhoppningsvis kan jag vinna något”

Lucas Acosta blev för någon vecka sedan Lanús första värvning under denna sommar. Igår presenterades han officiellt på en presskonferens och berättade om sina förhoppningar inför den kommande säsongen.

”Förhoppningsvis kan jag vinna något i denna tröja” säger målvakten.

Lucas Acosta kommer närmast ifrån spel i Belgrano där han varit petad ur truppen sedan 2019 eftersom han inte ville förlänga kontraktet med Córdobaklubben. Innan dess var målvakten faktiskt lagkapten för klubben och en frontfigur när laget spelade i Primera Division. Men schismen gjorde att han hamnade utanför laget och sedermera till att han nu spelar i Lanús istället.

”Belgrano var dom som gav mig chansen och möjligheten att debutera i Primera, nu hoppas jag att Lanús kan vara klubben som utvecklar mig ännu mer och tar mig till dom största ligorna”.

Den 25-årige målvakten gjorde faktiskt sin senaste A-lagsmatch så långt tillbaka som i maj 2018. Efter det blev det först spel i reservlaget och sedermera ingenting alls. Men trots detta långa uppehåll tror Acosta själv att det inte ska vara några som helst problem när matcherna drar igång igen.

Lanús tränare, Luis Zubeldía, har sagt att Acosta kommer få konkurrera med två ungtuppar ifrån ungdomslaget om förstaplatsen. Själv är den nye målvakten medveten om konkurrenssituationen och ser fram emot att få spela i Copa Sudamericana.

”Att få spela i kontinental turnering är givetvis en stor motivation. Förhoppningsvis kan jag vinna något i denna tröja och skriva in mig i klubbens historia”.

Zubeldía ska ha skickat lite videoklipp på hur den förre målvakten Agustín Rossi spelade. Allt för att Acosta ska få en förnimmelse om vad som väntar honom i Lanús.

”Om jag får chansen att spela vill jag vara så förberedd som möjligt”.

Avslutningsvis avslöjar Acosta vilka som är hans förebilder bland målvakter.

”Två målvakter som jag gillar – och försöker följa hur dom agerar i målet är Agustín Marchesín och Fernando Monetti. Jag känner igen mig i hur dom spelar och sättet dom behandlar bollen med fötterna på”.

Förhoppningsvis lyfter Lucas Acostas karriär i Lanús. Lagkaptenen i klubben, Lautaro Acosta, har låtit hälsa målvakten att det är hans uppgift att styra upp en ”asado” när restriktionerna lättas och detta, återigen, är tillåtet. 

Om inte det är en anledning nog för att trivas, ja då vet jag inte vad som är det.