Talangerna som Gallardo vill flytta upp till seniortruppen

Under rådande pandemi, med strama budgetar och små inkomster, blir klubbarna tvungna till att scanna igenom sina ungdomslag för att hitta nya rekryteringar.

Marcelo Gallardo har som mål med att försöka lyfta upp så pass många talanger att seniortruppen utgörs av 50% egenfostrade spelarw. Ett led i detta är att tränaren har siktet inställt på tre stora talanger, som han nu vill flytta upp till seniortruppen.

Vilka är då dessa?

○ Federico Girotti, född 1999, är en stor och kraftfull anfallare (189 cm) och som jämförts med en ung Maxi López. I ungdomslaget har han varit en notorisk målskytt och Gallardo har redan gett honom chansen i såväl Primera Division som Libertadores. Två framträdande har det hittils blivit på sammalangt 50 minuter. Girotti har spelat i Rivers ungdomslag sedan barnsben.

○ Enzo Fernández, född 2001, en tvåvägsmittfältare som är bra med bollen och skicklig på att sätta avgörande passningar i snabba speluppbyggnader. Även han, precis som Girotti, stark fysiskt vilket är en förutsättning för att kunna spela under Gallardo. Bara gjort nio minuter hittills i A-laget.

Augusto Aguirre, född 1999, fostrad i Boca Unidos, där han spelade som anfallare, men har sedan några år tillhört Rivers ungdomslag där han skolats om till mittback. Sägs påminna lite om Lucas Martínez Quarta i spelstil. Gjorde några minuter som 18-åring, för A-laget, borta mot Talleres, men inte fått fler chanser efter detta.