Central Córdoba värvar på – här är alla nyförvärv hittills under sommaren

Ett lag som inte legat på latsidan under detta Corona-uppehåll är Central Córdoba. Klubben har varit väldigt aktiva på transfermarknaden och gjort klart med inte mindre än sex nyförvärv – här är samtliga. 

Det har varit ett intensivt uppehåll för Central Córdoba trots att pandemin har satt stopp för såväl den organiserade lagträningen som matcherna. Klubben ifrån Santiago del Estero har nämligen varit väldigt aktiva på transfermarknaden. I förrgår gjorde man klart med sin sjätte värvning denna sommar när Claudio Riaño kritade på ett kontrakt med klubben.

Här är samtliga värvningar denna sommaren för laget ifrån Santiago del Estero. 

Claudio Riaño. Ålder: 31. Position: Anfallare. Senaste klubb: Rosario Central. Kommentar: Riaño spelade förra säsongen i Rosario Central och har varit runt i många klubbar i Argentina under sin karriär. Föregående säsong blev inte särskilt succéfylld för anfallaren då han endast stod för tre mål framåt och var allt som oftast petad ur laget. Förmodligen tänkt som en rak ersättare till Jonathan Herrera (numera i San Lorenzo) och det kommer onekligen bli stora skor att fylla. 

○ Alejandro Sánchez. Ålder: 33 år. Position: Målvakt. Senaste klubb: Atlético Tucumán. Kommentar: Kommer senast ifrån Tucumán där han agerade andramålvakt till Cristian Lucchetti. Har länge varit sugen på att spela kontinuerligt och lär med största sannolikhet få göra det i Central Córdoba. 

○ Franco Sbuttoni. Ålder: 31. Position: Försvarare. Senaste klubb: Arsenal Sarandí. Kommentar: En riktigt fin värvning av klubben då Sbuttoni var ordinarie i ett väldigt spelskickligt Arsenal under fjolåret. Till skillnad ifrån dom flesta av Central Córdobas värvningar denna sommar kommer Sbuttoni ifrån en säsong med kontinuerlig speltid. Kan tillföra lite välbehövlig stabilitet till försvaret.  

José Luis Fernández. Ålder: 32. Position: Mittfältare. Senaste klubb: Atlético Tucumán. Kommentar: Även Fernández kommer närmast ifrån Tucumán där han tillbringade fjolårssäsongen. Spelade en del, men var inte helt ordinarie på deras mittfält. 

Leandro Vella. Ålder: 23 år. Position: Mittfältare/anfallare. Senaste klubb: Godoy Cruz. Kommentar: Kan spela både som mittfältare och anfallare. Hade svårt att ta en plats i ett uruselt Godoy Cruz under fjolårssäsongen – vilket givetvis får en del varningsklockor att ringa. Kanske kan Vella få ett lyft i Central Córdoba?

Pablo Palacios Alvarenga. Ålder: 32. Position: Anfallare. Senaste klubb: San Martín de San Juan. Kommentar: Spelade i Primera Nacional och San Martín de San Juan under den föregående säsongen, men hade svårt att få speltid. Känns mer som en backup-värvning än någon som ska axla rollen efter Jonathan Herrera.