Martínez Quarta om Europa: ”Givetvis en dröm”

Lucas Martinez Quarta är ett hett eftertraktat namn i Europa och Rivers mittback drömmer om spel på den stora kontinenten i öst.

”Det är givetvis en dröm att spela i Europa” säger Martínez Quarta i en intervju.

Ryktena har florerat kraftigt under dom senaste veckorna kring Martínez Quartas framtid. Intresset för mittbacken är stort, bl.a. uttalade sig Javier Zanetti om spelaren för någon vecka sedan, och nu senast har klubbar som Valencia samt Leeds nämnts som intressenter. Martínez Quarta har också sina mål och tankar tydliga om framtiden.

”Drömmen för alla fotbollsspelare är att spela i Europa, jag delar också denna dröm att kunna spela där, i en storklubb och vara med i landslaget. Det är alla fotbollsspelares dröm och jag är i en bra ålder just nu för att ta steget. Jag håller mig såklart lugn ändå, jag har en agent för att ta hand om allt detta. För egen del handlar det om att fortsätta träna och förbereda mig för vad – och var saker och ting kommer att ske. Jag siktar på att vara så pass bra förberedd som möjligt för det som komma ska”.

Angående Leeds och Valencias intresse…

”Jag såg någon notis om att dessa klubbar var intresserade och det är givetvis en stolthet att så pass anrika klubbar visar intresse för en. Jag pratar regelbundet med min agent och han berättar när något konkret finns på bordet. Faktum är att, med tanke på pandemin, kan man aldrig förutse vad som ska hända förrän något officiellt bud ligger att ta ställning till. Jag fortsätter att hålla mig lugn och väntar. Om ett bud kommer, ja då kommer jag att analysera det där och då. Drömmen är att spela i Europa och om gud vill kommer det också att ske”.

Martínez Quarta menar också att anbudet, som kan tänkas komma in, ska vara fördelaktigt för såväl han själv som för River Plate. Avslutningsvis berättar han om hur det varit att träna på egen hand under Corona-pandemin.

”Våra fysioterapeuter har gett oss dagliga träningsrutiner. Vanligtvis har det varit fyra dagar i veckan, men själv har jag tränat ytterligare två. När vi väl börjar med lagträningen igen lär vi inte enbart träna fyra dagar. Jag tränar måndag till lördag och vilar om söndagar”.